Bæredygtighed

Bertolli har en lidenskab for lækker mad. Ved kun at bruge naturens ingredienser sikrer vi vores produkters lækre smag. Derfor tilberedes vores pastasaucer med bæredygtigt dyrkede italienske tomater. Ved at dyrke tomaterne bæredygtigt, vælger vi udelukkende de bedste ingredienser til vores pastasaucer, men bidrager vi også til en bedre verden.

For at være sikre på, at tomaterne til vores pastasaucer dyrkes bæredygtigt, har vi etableret en række retningslinjer i samarbejde med landmændene. For at opnå den perfekte smag, duft og farve for vores tomater er vores landmænd opmærksomme på en række meget vigtige punkter, nemlig: Dyrkning af den rette tomat begynder med udvælgelsen af tomatsorter med den lækre søde smag, den smukkeste røde farve og den rigtige sammensætning.

Hver tomatplante gødes omhyggeligt i henhold til en fast plan, så de holder sig stærke og kan levere afgrøder af den bedste kvalitet. Desuden bruger vi så lidt bekæmpelsesmidler som muligt til beskyttelse af vores planter mod skadedyr og lignende.

“Efter høsten transporteres tomaterne til fabrikken. En omhyggelig sorteringsproces sikrer, at kun de bedste tomater med den flotteste farve vælges.”

Tomaterne høstes kun, når de på åben mark er naturligt modnede under den italienske sol. Dermed kan vi garantere den bedste smag, duft og farve.

Efter høsten transporteres tomaterne til fabrikken. En omhyggelig sorteringsproces sikrer, at kun de bedste tomater med den flotteste farve vælges. De tomater som ikke anvendes i vores pastasaucer genanvendes som bl.a. gødning af markerne.

De valgte tomater knuses og varmes op, skæres i blokke og saften skilles med en si fra skind og kerner. Tomatsindet og kernerne anvendes som foder til lokale kvæg, hvilket sikrer, at intet går til spilde.

Tomatsaften koges efterfølgende hurtigt ind, for at opnå den rette koncentration for Bertollis pastasaucer. Efter kogningen blandes grundsaucen med tomatblokkene og de forskellige pastasaucer smages til med naturlige ingredienser, varmes kort op og pakkes efterfølgende.